Begrenset tilgang til NFC-chipen skaper utfordringer
DNB ser problematiske konsekvenser av Apples beslutning om å nekte andre mobile lommebøker tilgang til NFC-chipen i iPhone. Dette er spesielt bekymringsfullt ettersom Apple har en betydelig markedsandel på mobiltelefoner i Norge.
Konkurransehemming og begrensede valgmuligheter
Apples restriksjoner låser store deler av betalingsmarkedet til Apple Pay, noe som begrenser både kundenes valgmuligheter og den rettferdige konkurransen i betalingssektoren. DNB er opptatt av å sikre at kundene har frihet til å velge og at det finnes mangfoldige og kostnadseffektive betalingsløsninger.
Langsiktige konsekvenser for innovasjon
DNB mener at Apples praksis på sikt kan hindre innovasjon og føre til færre valgmuligheter og mindre kostnadseffektive betalingsløsninger. Banken tar hensyn til både sluttkundene og kjøpmennenes behov for effektive og innovative betalingsalternativer.
Forståelse for beslutningen, til tross for potensiell upopularitet
Benjamin Golding forstår at beslutningen om å ikke tilby Apple Pay kan være upopulær blant noen kunder. Han håper likevel at nåværende og fremtidige kunder vil ha forståelse for at DNB har vurdert betydelige utfordringer knyttet til Apple Pay og at disse veier tyngre enn fordelene på nåværende tidspunkt.
Håp om regulering på EU-nivå
Flere europeiske banker har tatt kontakt med EUs konkurransemyndigheter for å diskutere nødvendigheten av at Apple åpner iPhone for andre mobile lommebøker enn Apple Pay. Bankene håper at fremtidige reguleringer vil sikre økt åpenhet og konkurranse i betalingsindustrien.
Selv om Norges største bank ikke har Apple Pay, finnes det mange andre banker som har det. Sjekk ut vår liste over banker som har Apple Pay i Norge.
Kilde: DNB